Jegyvásárlás

Program


Dante 700 - A Nemzeti Énekkar koncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Dante 700 - A Nemzeti Énekkar koncertje / LISZT ÜNNEP 2021

A Nemzeti Énekkar koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 18. hétfő, 19:30

Beischer Matyó Tamás: Il fiume di luce

Verdi: Laudi alla Vergine Maria

Orbán György: Chiaro

Battista Pradal: Io sentia voci

Horváth Márton Levente: Della divina bontà

Liszt: 104. Petrarca-szonett

Fekete Gyula: Tutti li miei penser parlan d’Amore

Csemiczky Miklós: O Voi – ősbemutató

Vajda János: Linee di Dante – ősbemutató

Dimitri Scarlato: A le superne rote – ősbemutató

Szabó Barna: Conclusione – ősbemutató

 

Közreműködik: Oberfrank Pál – próza, Bizják Dóra [6, 11] – zongora, Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Vezényel: Somos Csaba

 

 

Dante „1321-ben halt meg Ravennában, száműzve szeretett szülővárosából, Firenzéből. A költőóriás 700 év távlatából szól hozzánk, mai emberekhez, és kéri, hogy ne csak olvassuk és tanuljuk műveit, hanem elsősorban hallgassuk meg és kövessük őt a boldogsághoz vezető úton, vagyis Isten végtelen és örök szeretete felé.” Apostoli levelében e szavakkal emlékezett meg Ferenc pápa márciusban az egyik legnagyobb hatású európai költőről.

A Nemzeti Énekkar hazai és külföldi zeneszerzők kóruskompozícióival tiszteleg Dante öröksége előtt, műsorukon négy ősbemutató is hallható lesz. Az est során elsősorban az Isteni színjáték részletei nyomán írt művek csendülnek fel, a darabok között pedig Dante szonettjeiből hallhatunk néhányat Oberfrank Pál előadásában.

Ajánlatunk


Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

Szivárványos zenekari hangzás, titokzatos párbeszédek, találós kérdések. Ármányos törpe és diadalmas ifjú hős. Sárkányölés és a fenevad megízlelt vére nyomán megértett profetikus madárdal. Áthatolás a tűzön, a megtalált társ és a szerelemben megismert félelem. Ezek alkotják - seregnyi más mozzanattal együtt - a Siegfried mesei varázsát.

A Müpa új hangversenytípusa, a Karzatkoncert számukra kínál új, izgalmas kalandot. Lehet jönni színes ruhákban, a szünet nélküli műsor csak ötven perces, és a közönség az orgonista közelében hallgatja a zenét. A sorozat negyedik, májusi programján a fiatal generációt képviselő Mekis Péter lép fel.

Ajánló


A Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma énekes-gitáros, és az elektronikát és basszusgitárt megszólaltató Riederauer Dániel párosa 2019-ben…

Palya Bea a Selymeim sorozatában a számára jelentős, inspiráló női előadókat, énekes-dalszerzőket látja vendégül, mutatja be a hazai közönségnek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!