Jegyvásárlás

Program


Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 16:00

Wagner: A walkür

A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a közönség elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs. Rendkívüli erejű a történet sodra, ellenállhatatlanul hatalmába kerít mindannyiunkat a szereplők szenvedélye - és vajon akad-e bárki, akiben ne ébredne részvét a halálra szánt szerelmesek iránt?

A Müpa Wagner-előadásainak egyik legizgalmasabb vonása az állandóság és változás viszonya. A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából. És persze állandóság és változás izgalmas elegyét kínálják azok a hangsúlyáthelyezések is, amelyeket annak nyomán tapasztalhatunk meg, hogy egy új évben mely szerepekben történik őrségváltás. A mostani produkció Siegmundja Daniel Brenna. Izgalmas élmény lehetőségét rejti magában, hogy a Ring során először A walkürben színre lépő lázadó amazon, Brünnhilde alakítója az egyik estén Allison Oakes, a másikon Catherine Foster - lehetőségünk nyílik összehasonlítani éneklési stílusukat, szerepfelfogásukat. A második felvonás nagy házastársi szópárbajában Wotan méltó partnere lesz Frickaként Schöck Atala.

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:
Siegmund............... Daniel Brenna
Wotan..................... Tomasz Konieczny
Brünnhilde.............. Allison Oakes / Catherine Foster
Fricka..................... Schöck Atala

Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A szaxofon mellett a jazzben - a kisegyüttesektől a big bandig - a legfontosabb dallamvivő hangszer a trombita, amely a világ egyik legrégibb hangszere. A jazzben is jelen van a kezdetek óta, hiszen a New Orleansból indult műfaj egyik első kiemelkedő alakjának, Louis Armstrongnak is a trombita volt a hangszere..

Ajánló


Kalandos táncszínjáték Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényének ihletésére.

Angol nyelven, magyar felirattal. A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!